Curriculum Vitae

INFORMAŢII PERSONALE

Nume HOMA ILDIKÓ

Adresă 23 str. Maramureşului, CLUJ NAPOCA – 400246

Telefon 0745-70 37 32

Fax 0040-264-435096

E-mail ildiko.homa@gmail.com

Data naşterii 25 decembrie 1971

 

  

EXPERIENŢĂ PROFESIONALĂ

 • În ianuarie 2010 am co-fondat Societatea Civilă Profesională de Psihologie Lázár Sarolta & Homa Ildikó în cadrul căreia îmi exercit activitatea de liberă practică în domeniul: psihologie clinică şi psihoterapie.
 • Am elaborat şi din 2010 coordonez Programul rezidenţial formativ şi psihoterapeutic ”Viaţă din belşug” destinat călugăriţelor catolice.
 • Din anul 2004, la cererea Comisiei de Formare a Federaţiei Conferinţa Română a Superioarelor Majore (organizaţia naţională a comunităţilor de călugăriţe catolice), ofer workshop-uri de scurtă durată în domeniul formării umane pentru călugăriţe catolice şi colaborez cu directoarele de formare în vederea evaluării de personalitate şi consilierii psihologice a candidatelor, novicelor şi iunioarelor.
 • Workshopuri susţinute în perioada 2004-2011: Cunoaşterea de sine, Relaţii interpersonale şi comunicare, Criza în viaţa consacrată, Elemente de psihologie fenomenologică în formarea la viaţa consacrată şi preoţie, Tehnici de comunicare în însoţirea spirituală, Comunicarea afectivă, Maturitatea afectivă şi trăirea sexualităţii, Sexualitatea în viaţa consacrată.
 • În perioada 1 octombrie 2005 – 1 iunie 2006 am lucrat ca voluntar în cadrul Institutului de Teologie Romano-Catolică din Alba Iulia în calitate de psiholog, colaborând cu rectorul institutului şi directorul spiritual în vederea evaluării de personalitate şi a consilierii candidaţilor la preoţie.
 • În perioada 13 noiembrie – 7 decembrie 2006 am participat la Programul de Parteneriat Global al Institutului Southdown din Canada.
 • În perioada 1 ianuarie 2007 - 1 ianuarie 2009 am fost angajată part time la Asociaţia Possibilitas în calitate de psiholog pentru bunul mers al activităţilor din casele de copii de tip familial, pe care asociaţia le administrează.

STUDII ŞI FORMARE

 • Din 1 octombrie 2012 am început studiile doctorale în cadrul Școlii de studii de hungarologie, având ca temă interdisciplinară de cercetare: relaţia dintre tulburările mentale şi expresia lingvistică a sentimentelor, în special prin folosirea metaforelor.
 • În anul 2008 am terminat formarea de patru ani în metoda de psihoterapie: analiză existenţială şi logoterapie. Din 2010 sunt psihoterapeut autonom şi membră a Societăţii de Analiză Existenţială şi Logoterapie cu sediul în Bucureşti.
 • În anul 2007 am obţinut la Colegiul Psihologilor din România atestatul de liberă practică în domeniul psihologie clinică şi consiliere psihologică (cod personal CPR 04165).
 • În anul universitar 2004/2005 am urmat cursurile post-universitare la Facultatea de Teologie Romano-Catolică - Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj Napoca, specializarea Psihologie pastorală şi am obţinut în iunie 2005 diploma de master în urma susţinerii lucrării de diplomă Împlinirea existenţială ca baza umană a vocaţiei şi factorul preventiv în criza vocaţională.
 • În perioada 1999-2003 am urmat cursurile universitare la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei – Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj Napoca, specializarea Psihologie şi am obţinut în februarie 2004 diploma de licenţă în urma susţinerii lucrării de diplomă Efectul spiritualităţii asupra sensului vieţii şi a singurătăţii în grupe de călugări, de credincioşi şi de necredincioşi.
 • În perioada 1996-1999 am participat la cursul postgradual cu specializarea în Igienă Mentală organizată la Miercurea Ciuc, de Institutul de Terapie Familială „Megújulas” – Pécs, Ungaria, condusă de Dr. Székely Ilona, terapeut familial.
 • În perioada 1994-1998 am fost studentă la Facultatea de Teologie „Szent Gellért”- Pannonhalma, filiala Budapesta, obţinând diploma de Catehet Catolic şi Asistent Pastoral.
 • În perioada 1993-1995 am frecventat cursurile postliceale la Şcoala Tehnică Sanitară „Balassi János” din Budapesta, obţinând diploma de asistent medical.
 • În perioada 1986-1990 am urmat cursurile Liceului de Matematică-Fizică din Timişoara.

APTITUDINI ŞI COMPETENŢE PERSONALE

Limbi străine cunoscute Maghiară – limba maternă

Engleză - Atestat de competenţă lingvistică, Centrul Alpha, Univ. Babeş-Bolyai

Aptitudini şi competenţe sociale

În anul 1991 am fost admisă în Societatea Surorilor Sociale din România, o comunitate de viaţă apostolică în cadrul Bisericii Romano-Catolice. După terminarea studiilor la Budapesta şi reîntoarcerea mea în ţară am lucrat în cadrul unui proiect pentru persoane vârstnice şi al unui proiect pentru copii bolnavi de SIDA la Miercurea Ciuc. După derularea proiectelor am primit o nouă sarcină la Liceul Catolic din Miercurea Ciuc, unde am lucrat 1 an ca pedagog al internatului catolic.

Aptitudini şi competenţe organizatorice

În anul 2000 am fost desemnată în funcţia de secretară generală a organizaţiei naţionale Federaţia Conferinţa Română a Superioarelor Majore, o organizaţie de drept pontifical, care reprezintă forumul superioarelor comunităţilor de viaţă consacrată catolice.

În anul 2004 am devenit membră a Comisiei de Formare a Federaţiei sus-menţionate în cadrul căreia am colaborat la implementarea mai multor proiecte. Pe lângă activităţile administrative am elaborat şi coordonat mai multe proiecte cu sponsorizare externă.

 

 

© psycho-logos|LÁZÁR SAROLTA & HOMA ILDIKÓ