psycho-logos

|

LÁZÁR SAROLTA & HOMA ILDIKÓ

PSYCHO-LOGOS

martie 18th, 2010 at 17:35

SOCIETATE CIVILĂ PROFESIONALĂ DE PSIHOLOGIE LÁZÁR SAROLTA & HOMA ILDIKÓ


VALORILE NOASTRE:

“Nimeni nu-l poate cunoaşte în esenţă pe celălalt, numai dacă îl iubeşte. Iubirea  îl face capabil să vadă caracteristicile şi trăsăturile persoanei iubite, şi mai mult, să vadă posibilităţile inerente în ea.” (Viktor Frankl)

“La început a fost existenţa, dar fără lucru sau fiinţă nu este existenţă. La început a fost cuvântul, gândul, dar acţiunea a fost mai înainte. La început a fost acţiunea, dar nu există acţiune fără actor, fără un obiect către care se îndreaptă şi fără un „tu” cu care se întâlneşte actorul. La început a fost întâlnirea.” (J.L. Moreno)

VIZIUNEA NOASTRĂ:

“Cu toţii aparţinem unei singure familii, suntem fraţi.” (Jacob Levy Moreno)


LÁZÁR SAROLTA & HOMA ILDIKÓ  CIVIL PSZICHOLÓGIAI SZAKMAI TÁRSASÁG

ÉRTÉKEINK:

Senki sem ismerheti meg teljesen egy másik ember lényegét, csak akkor, ha szereti. A szeretete teszi képessé arra, hogy meglássa a szeretett személy alapvető vonásait és tulajdonságait; sőt mi több, meglássa a benne rejlő lehetőségeket is.” (Viktor Frankl)

“Kezdetben volt a létezés, de a létezés nincs létező lény, vagy létező dolog nélkül. Kezdetben volt a szó, a gondolat, de a tett még előbb volt. Kezdetben volt a tett, de a tett nincs cselekvő nélkül, nincs olyan tárgy nélkül, amelyre a tett irányul és olyan “te” nélkül, akivel a cselekvő találkozik. Kezdetben volt a találkozás.” (Jacob  Levy Moreno)

VIZIÓNK: „Hisz mindnyájan egy nagycsalád, ha úgy tetszik, egymás testvérei vagyunk.”  (Jacob Levy Moreno)

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>